Menu Sluiten

Omslag-Pleuntje-2

Pleuntje

Pleuntje is mijn allereerste kinderboek en daar ben ik erg trots op.

Pleuntje is een lief, verstandig en eigenwijs meisje van 5 jaar die van alles beleeft. Alleen, met haar ouders of met haar vriendje Joep.

De verhalen gaan over alledaagse situaties die iedere kleuter en iedere ouder van een kleuter wel eens meemaakt. De herkenbaarheid en een vleugje humor zorgen ervoor dat de verhalen leuk zijn om te lezen maar ook om voor te lezen. De meeste verhalen eindigen met een verrassing of twist waar nog over nagepraat kan worden.

Verder verbaast Pleuntje zich zo nu en dan over taal. Want waarom heet geel haar blond? En waarom heeft papa het over een ‘gat in de hand’ terwijl er helemaal geen gat te zien is? En Pleun is geen klein meisje maar een meis! Maar bestaat dat woord wel?

Lees alvast een verhaal uit Pleuntje: De groene stip


Joep

Omslag Joep Clavis

Joep, het vriendje van Pleuntje, verdiende ook een eigen boek. En dat boek is er nu!

In Joep vind je allerlei avonturen die voor een 5- of 6-jarige heel herkenbaar zijn. Joep maakt heel wat mee, alleen, met zijn ouders en met zijn broer Sven. En natuurlijk mag Pleuntje niet ontbreken. Zo doen Joep en Pleuntje samen verstoppertje, bouwen ze een hut in huis en laten ze de hond van de buurman uit.

Ieder verhaal eindigt weer met een verrassing waar nog over nagepraat kan worden. En ook in Joep leren de kleuters over taal. Want wat doet Joep met de dobbelstenen als zijn moeder zegt dat hij hoog moet gooien? Hij gooit ze richting het plafond!

 

Wiebeltand

Nog meer verhalen over Pleuntje vind je in het derde boek Wiebeltand. Natuurlijk is ook Joep weer van de partij.

In het titelverhaal heeft Pleuntje haar eerste wiebeltand. Mama zegt dat ze hem onder haar kussen mag leggen omdat de tandenfee komt, maar de volgende dag ligt het tandje er gewoon nog! Verder gaat Pleuntje naar de tandarts, logeren bij opa en oma en rolschaatsen. Ook staan er weer twee verhalen in over taal: Pleuntje leert over leenwoorden en Joep en Pleuntje ontdekken de woorden zonder enkelvoud.
Met Joep speelt Pleuntje memory, doet ze een wedstrijdje op de skippybal en snoept ze stiekem een lolly.
Kortom Wiebeltand staat weer boordevol vrolijke, grappige en herkenbare verhalen over het vrolijke tweetal.

 

Waterpret

Het tweede boek over Joep heet Waterpret. Joep mag afzwemmen voor zijn diploma, maar ‘het gat’ onder water vindt hij nog wel eng. Zeker als zijn grote broer Sven hem er mee pest. Zal het hem gaan lukken om er doorheen te zwemmen?
Natuurlijk beleeft Joep ook weer allerlei avonturen met Pleuntje. Ze wassen de auto van buurman Chiel (of toch niet?), noemen alle vieze woorden die ze kennen en bouwen een stad op Joeps kamer mét gras en water.
Ook staan er weer twee taalverhalen in dit vierde deel: Joep en Pleuntje maken superlange woorden en ze spelen met tegenstellingen.
Opnieuw achttien heerlijke voorleesverhalen met veel vrolijkheid.

 

 

 

Illustraties

Isabelle-en-MoniqueDe prachtige en kleurrijke tekeningen van Pleuntje en Joep zijn gemaakt door Monique Dozy. Ze heeft de kleuters precies zo op papier gezet zoals ik ze in mijn hoofd had!

 

 

 

 

 

01-OPHALEN 1   03-WACHTEN 1   04-HAAR 1   18-BUURVROUW NEL-1   bello buskruit hart joep-tek-3 joep-tek-2