Menu Sluiten

Pleuntje en Joep

Van 2016 tot 2018 verschenen er vier boeken over het vrolijke tweetal Pleuntje en Joep. Bijna tachtig fijne voorleesverhalen over herkenbare situaties. Hieronder enkele citaten uit recensies.

Waterpret
Wat een fijn, eigentijds boek is dit! (…) De kleuters Joep en Pleuntje maken dezelfde dingen mee als onze kleuters, waardoor de verhalen ontzettend goed aansluiten bij hun belevingswereld. Het taalgebruik is niet moeilijk, soms heel grappig en de verhalen zijn niet te lang. Een mooi voorleesboek voor elke kleuterleerkracht! (Juf Anke – Kleuterrijk)

Wiebeltand
Een heerlijk boek om vaak erbij te pakken. En wanneer het uit is, begin je gewoon weer van voor af aan! (wijtestenhet)

Joep
De verhalen bevatten vaak een grappig of verrassend einde en stralen een gevoel van positiviteit en geborgenheid uit. (NBD Biblion)

Elk verhaal eindigt weer met een leuk einde, waardoor je dubbel ligt en/of er nog verder over wil praten. (Kinderboekenjuf)

Pleuntje
Meestal lezen we één verhaaltje voor het slapen gaan, maar voor Pleuntje hebben we een uitzondering gemaakt en hebben we elke avond twee verhalen gelezen, want ook ik vind het een feest om de verhalen van Pleuntje te voorlezen! (nicetips4kids)

De verhalen zijn in vlotte stijl geschreven, kort en bevatten veel humor. Met veel grote, kleurrijke illustraties. Aantrekkelijke eigentijdse verhalenbundel waar veel jonge kinderen plezier aan zullen beleven. (NBD Biblion)

 

Terug <<<